Antislip maakt je badkamer veilig

Vallen is je grootste angst. Naast het risico op kwetsuren raak je na een valpartij ook niet meer zelfstandig recht. Als er dan niet direct iemand in de buurt is, loop het risico om lang te blijven liggen. Of in het beste geval zitten. Daarom is valpreventie absolute prioriteit bij de inrichting van de badkamer voor senioren. Een badkamer is een vochtige ruimte. De vloer vormt al een risico. En de volledig natte zones zoals de douche en het bad zijn nog gevaarlijker om uit te glijden. Leg je een antislipmat, dan is dit ook weer een obstakel waar je over kan struikelen. Gelukkig bestaat er een veel betere oplossing. Antislip maakt je badkamer veilig. Deze laag geeft meer grip aan douchebakken en tegels. Hoe meer grip, hoe steviger je staat. En hoe veiliger jij je voelt om je zelfstandig te wassen.

Hoe weet je hoeveel grip de antislip biedt?

De producenten van douchebakken en tegels onderwerpen hun producten aan een antisliptest. Op basis van vastgelegde normen en procedures toont de antisliptest aan hoeveel grip je effectief hebt.

Hoe verloopt zo’n antisliptest bij een douchebak? Dit verloopt in 3 fases.

  1. In de eerste fase wordt er een vastgelegde hoeveelheid olie op de bak uitgegoten. De proefpersoon loopt heen en weer over de douchebak. Met werkschoenen aan. Ondertussen wordt de achterzijde van de douchebak geleidelijk aan opgetild. Hierdoor krijgt hij een steeds steilere hellingsgraad. Tot het punt waarop de testpersoon valt of schrik krijgt om te vallen.
  2. In een tweede fase gebeurt hetzelfde, maar dit keer met water en blote voeten.
  3. Daarna volgen nog twee gelijkaardige testen. Enkel zo garandeert de producent te juiste kwaliteit van de antislip laag.

 Wat is de antislipwaarde?

Daarnet las je dat de douchebak bij de antislip test onder een steeds grotere hellingsgraad komt te staan. Tot de proefpersoon valt of voelt dat hij zal uitglijden. Hoe hoger de hellingsgraad waarop de test stopt, hoe hoger de antislipwaarde of R-waarde. Ben je dus op zoek naar een douchebak of tegels met een goede antislip laag voor in je badkamer informeer dan naar de R-waarde.

Welke antislipwaarde is goed voor een badkamer voor senioren?

Voor je badkamer voor senioren zijn zowel de tegels als de douchebak belangrijk. Hoe vochtiger de zone, hoe hoger de R-waarde moet zijn. De douchebak vraagt dus meer grip dan de tegels. De R-waarde loopt doorgaans tussen de 8 en de 13. Voor de vloer in je zorgbadkamer ga je best op zoek naar tegels met een R-waarde vanaf 9. Voor de douche best vanaf R-waarde 11. Je zal direct de extra grip ervaren. Geniet terug van een deugddoende douche zonder angst om te vallen.

Bericht delen:

Gerelateerde berichten

badkamer-aanpassen-senioren
Wat zou het een gemak zijn om comfortabel...
douche-zonder-lage-instap-badkamer-2
Zorgbadkamers staat voor een badkamer met zo weinig...
veiligheidsglas-badkamer-senioren
Er komt enkel veiligheidsglas in een badkamer voor...
douchetoilet-voordelen
Niet meer zelfstandig naar het toilet kunnen gaan...
handgrepen-senioren-badkamer
Handgrepen zijn basis in elke badkamer voor senioren....

Badkamer offerte

Gratis en vrijblijvend

Geef uw contactgegevens door voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Krijg gratis advies

Persoonlijk bij u thuis

We contacteren u om een afspraak te maken. Jouw verhaal is het vertrekpunt van ons advies.

Zorgbadkamer catalogus

Gratis en vrijblijvend

Blader door de catalogus en ontdek alle mogelijkheden voor jouw zorgbadkamer.

Bedankt voor uw inschrijving

We hebben uw inschrijving op de nieuwsbrief goed ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.